Welpen

Spelen in thema.

De welpen beleven allerlei spannende avonturen.  De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen.

In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Ook worden er activiteiten gedaan die los staan van het Jungle. Hierdoor blijft er variatie bestaan, zodat de jongere en oudere welpen wekelijks een compleet nieuw programma krijgen. Door deze combinatie komen onder andere de volgende activiteiten aan bod: bosspelen, smokkelspelen, speurtochten, kampvuur, brood bakken, koken, estafettes, quizzen, waterspelletjes, balspelen, tekenen, knutselen en andere creatieve bezigheden.

Buiten de wekelijkse programma’s hebben we ook het installeren, leuke regio-activiteiten en natuurlijk het jaarlijkse kamp (meestal in de mei vakantie)!

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Welpen hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren.